Заседането  на Народното събрание започна с декларации. Според Има такъв

...
Заседането  на Народното събрание започна с декларации. Според Има такъв
Коментари Харесай

Спор в НС за медицинския хеликоптер

Заседането  на Народното събрание стартира с заявления. Според " ИТН " първият медицински хеликоптер в България има  редица дефекти. Депутатът Филип Станев сподели, че машината няма позволение да лети нощно време, а в страната има единствено две лечебни заведения, на които той може да каца и те са в столицата.

" Хеликоптерът има гориво единствено за 250 км, т.е. по-късно ще би трябвало да го бутаме по земя. Не са подготвени водачи, екипажи, които да пилотират въпросния хеликоптер ", разяснява Станев.

Като дезинформация дефинира казаното от " ИТН " депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Той посочи, че закупените за България хеликоптери са осем.

" Хеликоптерите могат да кацат на всички места, където е допустимо и не основават проблем, и е безвредно да се кацне. Единствено в урбанизираните територии. Разбира се, че би трябвало да има лицензи къде да кацне, би трябвало да има такива построени площадки. Така че може да видите, че всички подправени вести, които чухме от " ИТН " по отношение на HEMS и хеликоптерът, който получихме, всяка една е неистина ", сподели Ананиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР